NOTA PREMSA 2014
Gaspar Caballero de Segovia imparteix el curs d’iniciació a l’horticultura ecològica  a la residencia Aura de Manlleu
09.04.2014

Areté ha tornat a organitzar el curs “Iniciació a l’horticultura ecològica. Balconada i Terrassa comestible en pasteres en crestall (taules de cultiu)” impartit per Gaspar Caballero de Segovia. Es va realitzar el passat 4 i 5 d’abril a la Residència Aura de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu i hi van participar una dotzena de persones.

En les imatges es pot veure tot el procés que es va seguir a la part pràctica del curs: des del muntatge de les taules fins al cultiu de les hortalisses. 

Gaspar Caballero de Segovia gaudeix d’una llarga trajectòria en l’àmbit de l’agricultura ecològica. Ha ideat i desenvolupat un mètode per obtenir el màxim rendiment de la terra amb total respecte pel medi ambient i amb l’objectiu de crear horts sostenibles, rendibles i estèticament exquisits. El Centre Especial de Treball Areté és l’única empresa que fabrica i comercia taules de cultiu adaptades al seu mètode.

 

 

NOTA PREMSA 2013
Imatges del curs Balcó i terrassa comestible en taula de cultiu 2013
01.06.2013

Gaspar Caballero de Segovia ha impartit aquest cap de setmana a Folgueroles el curs “Balcó i terrassa comestible en taula de cultiu”, organitzat per Areté. En les imatges es pot veure tot el procés que es va seguir a la part pràctica del taller: des del muntatge de la taula fins al cultiu de les hortalisses. Les quatre taules que es van utilitzar han estat adquirides per l'Ajuntament de Folgueroles i es quedaran al Centre de Dia amb l’objectiu que les persones usuàries hi vagin treballant.

Gaspar Caballero de Segovia gaudeix d’una llarga trajectòria en l’àmbit de l’agricultura ecològica. Ha ideat i desenvolupat un mètode per obtenir el màxim rendiment de la terra amb total respecte pel medi ambient i amb l’objectiu de crear horts sostenibles, rendibles i estèticament exquisits. El Centre Especial de Treball Areté és l’única empresa que fabrica i comercialitza les taules adaptades al seu mètode.

  

NOTA PREMSA 2013
Satisfacció dels participants al curs de Taules de Cultiu amb Gaspar Caballero
30.03.2012

Una quinzena de persones van seguir els dies 29 i 30 de març 2012 el curs Balcó i terrassa comestible en taula de cultiu adaptada al Mètode Gaspar Caballero de Segovia, organitzat per Areté.

El curs es va portar a terme a la Llar Residència de Manlleu de la FCMPPO i va ser impartit pel mateix Gaspar Caballero.

El primer dia els participants van seguir un bloc teòric per conèixer amb més detall les característiques d’aquest mètode revolucionari (es va parlar de la terra, les plantes aromàtiques i les flors ornamentals, el compost, la sembra, el reg, la rotació per famílies) mentre que el segon dia els alumnes ja van poder realitzar la part pràctica realitzant el muntatge de les taules de cultiu, omplint-les amb terra, drenatge i compost, fent la sembra de planter i llavors i la instal·lació del reg per exsudació. 

Els resultats de les enquestes que es van passar als participants al final del curs són moltpositius en tots els aspectes (contingut del curs, organització, etc).

SOL.LICITA INFORMACIÓ PEL PROPER CURS
Organitza:

Areté
La Fundació Areté promou la inserció laboral i social de persones amb problemes de salut mental i dificultats per incorporar-se al món laboral.

Imparteix:
Sr. Gaspar Caballero de Segovia
Gaudeix d’una llarga trajectòria en l’àmbit de l’agricultura ecològica. Ha ideat i desenvolupat un mètode per a obtenir el màxim rendiment de la terra amb total respecte pel medi ambient i amb l’objectiu de crear horts sostenibles, rendibles i estèticament exquisits. Els resultats són increïbles!

www.gasparcaballerodesegovia.net

A qui s’adreça?
En general a tota persona interessada en fer-se un hort ecològic, rendible i decoratiu a casa seva!
En especial, a professionals de l’àmbit de l’educació general i/o especialitzada: mestres d’escola, educadors i educadores ambientals, educadors/es de persones amb necessitats especials (persones amb discapacitat, persones grans). A qualsevol professional de l’àmbit educatiu interessat en aplicar l’agricultura ecològica en taules de cultiu com a recurs educatiu i lúdic complementari a la seva important tasca!

Dates, horari, lloc i preu:  per confirmar

Inclou el següent material:
Llibre Parades en Crestall, mètode Gaspar Caballero de Segovia
Llibre Balcón y Terraza comestible
 

Contingut del curs

Primer dia
Bloc teòric
Projecció DVD i diapositives
El Mètode Gaspar Caballero de Segovia:
- La terra
- Plantes aromàtiques i flors ornamentals
- El compost
- La sembra
- El reg
- Rotació per famílies botàniques
- Preparació, sembra, evolució i collita d'un hort ecològic en taules de cultiu

Segon dia

Bloc pràctic
Muntatge de les taules de cultiu:
- Tutors de ferro
- Drenatge
- Terra
- Cobertura de compost
- Sembra de planter i llavors
- Instal.lació de reg per exsudació

Informació

Per telèfon: 93 889 50 59
Complimentant aquest formulari:
 

a les taules adaptades al seu mètode.